Om kursgården

Satyananda Yogacenters kursgård är en vacker hälsingegård från början av 1800-talet. Flera byggnader är bevarade i ursprungligt skick. I närheten finns skogar, odlad mark, berg och sjöar, som utgör en idealisk miljö för yoga och friluftsliv året om.

Traditionellt är ett ashram en plats där man kan dra sig tillbaka för att praktisera yoga och meditation. Under kurserna lever deltagarna enkelt och disciplinerat, vilket gör det möjligt att bryta de vanor och mönster som annars dominerar våra liv. En stor hjälp är den tystnad som iakttas under delar av alla kurser.

En annan viktig del är karma yoga (yoga i handling) som innebär att kursdeltagare hjälper till med olika arbeten på kursgården med uppmärksamheten fokuserad på nuet.

Del av trädgården.
Del av trädgården.

En typisk kursdag

5.30 Uppstigning
6.00–8.00 Yoga: kroppsövningar,
andningsövningar, meditation
8.30 Frukost
9.30–10.50 Föreläsning
11.00–12.50 Karmayoga - yoga i handling
13.00 Lunch
13.30–16.30 Ledig tid
16.30–18.00 Yoga: kroppsövningar,
andningsövningar, meditation
18.30 Kvällsmat
20.00 Kirtan - mantrameditation
21.15 Sovdags & tystnad

Praktisk information

Vissa kurser är öppna för både nybörjare och mer avancerade utövare, medan andra kräver förkunskaper. 

Vi har även en 2-årig yogalärarutbildning

Maten på Satyananda Yogacenter består av laktovegetarisk kost, lagad av enkla och rena råvaror vilka i stor utsträckning är ekologiskt odlade. Att laga mat ingår i karmayoga. Städning ingår också i karmayoga och vi använder oss av miljövänliga produkter.

Mestadels bor man i flerbäddsrum i gårdens äldre byggnader. Några enkelrum finns (pristillägg). Vi har också tillgång till Villa Shanti. 
Information Villa Shanti
Hyresvillkor

Icke deltagande familjemedlemmar och barn kan, i mån av plats, följa med till reducerat pris.

Kursavgiften betalas till de olika kursernas arrangör. Kontaktuppgifter och andra villkor som gäller för de olika kurserna hittar du i respektive kursbeskrivning.

Ladda ner allmän information om kursgården och kurserna: